Svenska argumenterande text

Inga läxor i skolan!

Jag tycker att man inte ska ha läxor i Sverige. Att elever har läxor att göra hemma påverkar inte skolresultatet. Det finns igen forskning som visar att läxor ger bättre skolresultat. Redan nu finns det skolor i Sverige, tillexempel Rotundaskolan i Västerås där man inte använder läxor utan man gör det på lektionen. Som t.ex på engelska så tränar man glosor någon lektion.Det finns tillräckligt med skoltid för att man ska hinna gör läxor i skolan.

På fritiden ska eleverna inte behöva sitta inne och gör läxor. Utan man ska kunna hålla på med sport och vara med kompisar. Det finns inget som bevisar att eleverna får bättre betyg i skolan. Om inte betygen eller kunskapen ökas med hjälp av läxor finns det ingen anledning att ha läxor. Det finns tillräckligt med lektions timmar att hinna med att göra läxor. Skolor utan läxor har lika hög kunskaper.

Gör verkligen läxor att eleverna tar eget ansvar? Nej det bidrar bara till att läxor ställer till med bråk i familjen. Föräldrarna måste hjälpa sina barn med läxorna. Annars kommer eleverna bara sitta där och inte göra något. Det finns även forskning att skolor med läxor och skolor utan läxor är inte sämre är bättre eller sämre.

Man ska inte ha några läxor i skolan.

Jag vill ha en skola där man bara jobbar hemma om man ligger efter i skolarbeten. Därför tycker jag att man inte ska ge ut läxor!

Leave a comment